موسیقی درمانی و ...

و افلاطون گفت: شما فرد دیوانه ای را به من بسپارید تا من بوسیله موسیقی آنرا به آدمی دانا ، سخنور ، جنگجو ویا هرآنچه شما بخواهید مبدل کنم .

***

شاید چند صباحی باشد که تاثیر موسیقی در بهبود بیماری های جسمانی هم مانند بیماری های روحی وروانی از نظر علمی به اثبات رسیده باشد . اما قرنها پیش در ایران زمین بیمارستانی بوده که بیماران لاعلاج در آن بوسله موسیقی بهبود می یافته اند . این کار آنقدر دقیق انجام می شده که برای هر بیمار موسیقی خاصی نواخته میشده است .

***

  سار از جبشه به دیگر کشورهای آفریقایی و نیز عربستان وسپس به سواحل جنوبی ایران نفوذ کرد . و به زار تغییر نام یافت . زار ، نوبان ، مشایخ و غیره بادهایی هستند که روح انسان را تسخیر کرده او را اغلب مورد آزار خود قرار می دهند . برای هر آرام کردن هر بادی موسیقی خاصی لازم است .

***

 و جالب تر از همه لیواست ، موسیقی و مراسم همگانی باشکوهی که بی هیچ مناسبت ملی و مذهبی ، فقط برای شادی برگذار می شود . و این آزاد اندیشی برای ما آدمهایی که سعی کرده ایم هر چیزی را به ملیت و مذهب ربط دهیم کمی عجیب است .

***

  باور کنید با چشمهای خودم دیدم دستهایش می لرزید . آرامش بخش هم مصرف کرده بود ولی افاقه نکرده بود . حرفهای من هم که سعی می کردم آرامش کنم فایده ای نداشت .من هم کلافه شده بودم . باید به قرارم میرسیدم . باید می رفتم ولی نه ! نمی توانستم او را هم تنها بگذارم . اصرار کردم : " برای دیدن تمرین مراسم لیوا دعوت شده ام تو هم بیایی بد نیست " او هم آمد . مراسم که تمام شد لبخند پر رنگی روی لبهایش بود که فراموش کردنش برایم  سخت است . آن موقع بود که با خود گفتم : چه جادوییست این لیوا.

***

   و ما چه ساده گذشته ایم از چیزهایی که شاید هویت ما نهفته در آن باشد . اصالتهایی فراموش شده که تنها اندکی به آن عشق می ورزند  و سعی در حفظ آن دارند . دوستانی که حتی نمی خواهند نامی از آنها برده شود .به همین دلیل بدون اینکه نامی از آنها ببرم تشکر میکنم . ممنون! خسته نباشید!

 و البته هستند هم کسانی که سعی در دانستن و ثبت این میراثها دارند .به طور مثال، آقای بهرنگ عباسپور که علاوه بر سمت ها وکارهایی که ظاهرا انجام میدهد . در این زمینه هم تلاش مضاعفی دارد . برای او  ودیگر دوستان که پای در راهند آرزوی موفقیت می کنم . موفق باشید .

***

  اگر شما هم می خواهید چیزی ازبادها (زار ، نوبان ...)و موسیقی درمانی و دیگر اسرار فراموش شده بدانید . میتوانید به مقاله هایی که در اینترنت در مورد موسیقی درمانی درج شده مراجعه کنید . البته شاید  کتاب اهل هوا از شادروان غلامحسین ساعدی بهترین و قدیمی ترین منبع باشد و یک نمایشنامه کوتاه  هم از آقای عبدالله خداکریمی به نام خیزران موجود است که نکاتی را می توان از آن آموخت و یک کتاب هم ازآقای درویشی که هنوز موفق به یافتن آن نشده ام .

نظرات 6 + ارسال نظر
عاشق-۸۰ سه‌شنبه 10 آذر‌ماه سال 1383 ساعت 03:11 ب.ظ http://ashegh-80.blogsky.com/

سلام
در صورت تمایل به تبادل لینک خبرم کن
ashegh-80

*ستاره قطبی * سه‌شنبه 10 آذر‌ماه سال 1383 ساعت 04:04 ب.ظ http://sabr-omid.blogsky.com

سلام.
وبلاگ خوبی دارین از ای مطلبتون استفاده کردم.
خوشحال میشم به من هم سری بزنین.
موفق باشید.

کامیرا چهارشنبه 11 آذر‌ماه سال 1383 ساعت 12:53 ب.ظ http://bandarabbasity.blogsky.com

سلام. :)

مهرداد دوشنبه 23 آذر‌ماه سال 1383 ساعت 10:23 ق.ظ http://daryayezolal.persianblog.com

s@l@m doste khobam khili matnet jaleb bod va har faye delet aghe for sat kardin sari be manm bezan maram be jame dostad ezafe kon

مهرداد دوشنبه 23 آذر‌ماه سال 1383 ساعت 10:26 ق.ظ http://daryayezolal.persianblog.com

s@l@m dobare mozhm shodam aghe mishe mano rtahnamaii konid ta betonam galebe web lagamo tarahi konam aghe bekhain mitonim shariki galebe mano ostad konim
man matalebesho mizaram

shomam karaye digaro konid ba tashakor

[ بدون نام ] سه‌شنبه 8 دی‌ماه سال 1383 ساعت 04:23 ب.ظ

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد